neděle 10. července 2016

Smetanové špagety s hráškem

Smetanové špagety s hráškem
 
 
 
Na záhoně se nám urodil krásný hrášek, děti si ho spoustu vyloupaly, ale pořád ho bylo dost. Proto jsem se rozhodla v parném dni udělat lehký oběd. Je to rychlé a lehké jídlo, které zvládne každý a určitě si na něm i pochutná. :)
 



 
200-250 g špaget
100ml smetany ke šlehání
80g goudy
1 kedlubna
1 cibule
1-2 stroužky česneku
1 hrst čerstvého hrášku
čerstvá bazalka
sůl
pepř
olej
 
Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale.
Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle. V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnou, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny. Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget. Opět nechte odpařit a přilejte smetanu. Osolte, opepřte, přidejte hrášek a nechte prohřát. Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.
Servírujte do hlubokého talíře s lístkem čerstvé bazalky. 

Doba přípravy do 30 minut
Počet porcí 3




Žádné komentáře:

Okomentovat