pondělí 13. června 2016

Dýňová polévka s meduňkou

Dýňová polévka s meduňkou



Dýňová polévka s chutí meduňky, zjemněná zakysanou smetanou...



900-1000g dýně hokaido
1 cibule
2-3 stroužky česneku
čerstvá meduňka
zakysaná smetana (tvaroh)
drcený kmín
olej
sůl
pepř
máslo
krutony
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli. Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalejte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.
Když je dýně měkká, rozmixujte jí tyčový mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla.
Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.
Doba přípravy 30 minut
Počet porcí 4


Žádné komentáře:

Okomentovat