úterý 10. května 2016

Šťavnatý kuskus

Šťavnatý kuskus
 


Oběd šup šup. Za dvacet minut je na stole! :)





Suroviny
2 plátky masa (aneb, kolik toho tam dáte, tolik toho tam budete mít :D )
1 hrst najemno nakrájeného pórku
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžička koření na guláš
1/2 hrnku kuskusu
20g slaniny (jen tak pro chuť)
špetka drceného kmínu
sůl
voda (vývar)

Plátky masa a slaninu nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli. Nechte jí zezlátnout a přidejte maso se slaninou. Nechte zatáhnout a přidejte pórek, kmín, sůl, koření a kuskus. Vše důkladně promíchejte. Zalijte vodou, jen tak centimetr nad směs. Nechte prohřát. Když je voda odpařená a kuskus měkký a vláčný, hned podávejte. Kuskus má snahu pořád bobtnat, takže za deset minut bude zase suchý, proto je nejlepší ho servírovat ihned. Servírujte s rajčatovým salátem.

Počet porcí 2
Doba přípravy 20 minut


 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat