úterý 3. května 2016

Domácí lučina

Domácí lučina
 
 
 
 
Domácí lučina... Základ všeho. U nás doma je základem většiny pomazánek a sýrových omáček. Navíc je to mnohem levnější záležitost než kupovaná.
 


 
Suroviny
1 velký kelímek bílého jogurtu ( 450ml, hollandia)
1 malý kelímek zakysané smetany (čtěte složení, chtějte jen tu ze smetany, žádné modifikované škroby!)
Volitelné
bylinky - pažitka, petrželka
česnek
sůl
pepř
ořechy - opražené vlašské ořech, kešu,...
brusinky
atd....
 
 
 
 
Jogurt a smetanu smíchejte dohromady. Můžete osolit a přidat bylinky podle chuti. Připravte si misku, plínku, síto a sáček. Do misky dejte síto, do síta plenku a do plenky vlijte připravenou směs. Přikryjte sáčkem a dejte na 24 hodin vykapat do ledničky. Pokud se rozhodnete udělat natural verzi, můžete ji použít do různých pomazánek, krémových polévek či sýrových omáček. :)

Doba přípravy 10 minut + 24 hodin



 

Žádné komentáře:

Okomentovat